+38166222434 poliklinika@nmedic.rs

PULMOLOGIJA

Imate li poteškoća s disanjem? Nakon prebolene infekcije COVID-19 nemate dovoljno vazduha i brže se umarate? Dugogodišnji ste pušač? Radite s materijalima kao što je azbest? Bolujete li od respiratornih bolesti ili imate alergiju na polen? Vreme je za posetu pulmologu.

Pulmološki pregled u Poliklinici NMedic izvode specijalisti pulmologije s dugogodišnjim iskustvom uz pomoć najsavremenije digitalne dijagnostičke tehnologije. Radimo detaljnu dijagnostiku, procenu znakova i simptoma bolesti sistema za disanje, planiramo terapiju i sprovodimo lečenje ne samo pluća već i nosa, sinusa, ždrela i bronha.

Pluća najviše oštećuju sledeće bolesti: rak pluća (pušenje), upala pluća te hronična opstruktivna plućna bolest (HOBP).
Određena zanimanja mogu biti pogubna za pluća. Zaposleni koji obavljaju poslove, koji su u opisu tih zanimanja, trebaju redovno dolaziti na sistematski pregled. U sklopu sistematskog pregleda obavezni su pulmološki pregled i dijagnostičke pretrage pluća odnosno respiratornog sistema. Naime, velik broj tih zaposlenika oboleva od tzv. profesionalnih bolesti pluća jer su tokom svog radnog staža izloženi štetnim supstancama poput: ugljene prašine, azbestnih vlakana…

Pluća su naš vitalni organ i zato im trebamo posvetiti posebnu pažnju. Pulmološki pregled u Poliklinici NNedic obuhvata klinički pregled i dijagnostičke pretrage (prema proceni naših pulmologa), koji prethodno ispituju pacijenta o simptomima i dosadašnjim bolestima, uzimajući pacijentovu i porodičnu anamnezu. Tokom zakazivanja pregleda naše osoblje napominje pacijentu da prilikom dolaska na pulmološki pregled ponese svu svoju medicinsku dokumentaciju i popis lekova koje redovno uzima.
Nakon razgovora s pacijentom i fizikalnog pregleda sledi auskultacija plućnog zvuka stetoskopom.
Dijagnostifikujemo i lečimo: opstruktivne bolesti pluća, alergije, rinokonjuktivitis, hronični rinitis/rinosinusitis, tuberkulozu, netuberkulozne infekcije.

ZDRAVSTVENA USLUGA KAKVU ZASLUŽUJETE

Zakazivanje pregleda svakog radnog dana u periodu od 10 – 20h.

+381 66 222 434

poliklinika@nmedic.rs

9 brigade 18, 19350 Knjaževac